0
Skrivet den 26 november, 2014 av Sofia Staffas i Blogg
 
 

王蓉 – 小鸡 – klippet alla pratar om


Ni har säkert sett den speciella videon i ert news feed på Facebook. Klippet där de dansar som kycklingar och upprepar ord efter ord. Vissa menar att den liknar Ylvis ”What does the foxs say”, medan andra hävdar att detta är den nya ”Gangnam style”-låten som kommer att ta över världen. Men vad är egentligen detta nya fenomen?

Personen i fråga heter Wang Rong eller Rollin Wang och kommer i från Qingdao, nordöstra Kina. Den snart 36-åriga sångerskan släppte sin första skiva 2003 med namnet “非想非非想”. Redan vid 8 års ålder kunde hon spela fiol och vid 12 började hon spela piano. Tre år senare skrev hon sin första låt på engelska. Några år senare studerade hon vid ”the Institute of Radio” i Beijing och släppte i samma veva sitt andra album som hon producerade helt själv. 2005 kom tredje skivan och nu är hon alltså aktuell med 小鸡 (liten fågel), och på väg att ta hela världen med storm.

Själv vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Det känns som att hon har tagit det hela till en ny nivå. Jag har då aldrig sett någonting liknande, eller så kanske jag bara lyckats förtränga det. Men vad tycker ni om videon? Hur långt tror ni att Wang Rong kan nå? Är det nästa Gagnam style?


Sofia Staffas