0
Skrivet den 23 juli, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

16 kinesiska sånger att lyssna på i solstolen


Vilket fantastiskt väder det är här hemma i Sverige – kan det bli bättre? Men inte stannar Motkina för det! Nog har många på Motkina haft sina lata dagar, solat och badat men uppdateringarna kommer – kanske inte lika ofta men vi antar att även ni är ute och njuter av vädret.

I Kina är det nu i många delar av landet som varmast och kollar man på väderprognosen i Beijing skall det på måndag bli ca 37 grader! En bekant kom hem från Beijing i dagarna och han meddelade att det var varmt, väldigt varmt, ja FÖR VARMT! När det börjar närma sig 40 grader – ja då kan nog de flesta instämma att det är för varmt.

Nog prat om värmen – vi på Motkina vill ge er något att lyssna på medan ni njuter av sommaren. I youtube-filmen ovan finner ni 16 kinesiska låtar – med andra ord har ni 1 timma och 10 minuter Chinese Music. Ha en fortsatt go sommar! Enjoy!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.