1
Skrivet den 11 mars, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

4-åring planerade att spela kort för 20 000 yuan

En 4-årig pojke i Shaoyang, Hunan, upptäcktes med 20 000 yuan i sin skolväska förra veckan. Det var lärarinnan som hittade pengarna medan hon letade efter hans läxor. (20 000 yuan är en hel del sedlar trots allt)

Pojken hade tagit pengarna från sin mamma för att kunna spela kort för dem på dagis och framstå som ”cool” för sina vänner.

Efter förhör framkom att pojken tagit pengarna från ett skåp där hans mamma lagt pengarna några dagar innan. Han ville spela hög-odds kort med sina vänner, och ingen ser ju coolare ut än om du har 20 000 kuai framför dig på bordet.

Pojkens mamma har letat efter pengarna i två dagar då de var planerade att användas i en affärsupphandling.

I svenska mått kan detta verka väldigt udda, då det skulle upplevas ovanligt att en kvinna kommer med 20 000 i hundralappar till ett möte. Men i Kina är kontanter fortfarande överlägset.


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.