0
Skrivet den 3 november, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

4 kinesiska företag med VD på top 100 listan

Harvard Business Review har gjort en mätning på vilka som är top 100 best performing CEO/VD i världen. Läs mer om hur de har räknat och värderat här.

På denna lista hittar vi tre svenska företag och fyra kinesiska (om vi inkluderar Taiwan och Hong Kong) Här är de fyra kinesiska företagen, notera att inte alla VD är kineser.

Nr. 21 – MediaTeks Tsai Ming-Kai

Taipei. MediaTek gör komponenter till bland annat Smartphones, DVD-spelare, BluRay och GPSer.

Tsai Ming-Kai är 64 år gammal, har varit på MediaTek sedan -97 och råkar också vara den #20 rikaste personen i Taiwan enligt Forbes.

Nr. 83 -Want Want Chinas Tsai Eng Meng

Shanghai. Producerar riskakor i enorma mängder. (Ett av mina favoritsnacks som barn) Tsai är 57 år gammal, Taiwanese till nationalitet och är #1 rikast i Taiwan.

Nr. 85 – Bank of China Hong Kongs He Guangbei

Hong Kong. 59 år gammal med engagemang i 13 presigefulla styrelser. Har varit CEO på BOC sedan 2003.

Nr. 96 – Sands Edward Matthew Tracy

Hong Kong. Tracy är 61 år gammal amerikan och har varit CEO på Sands sedan 2010. Sands är ett kasino-imperium. Högkvarteret ligger egentligen i Macau.

 


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.