0
Skrivet den 16 september, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

400 miljoner kineser pratar INTE mandarin

lära sig kinesiskaKinas utbildningsministerium går ut med nya siffror att 30% av landets invånare inte pratar det nationella språket mandarin. Detta beror på att det finns tusentals dialekter av kinesiska, men även andra typer av språk i landet, så som kantonesiska. Trotts detta är mandarin en av de mest pratade språken i världen.

Då all media kontrolleras av kinesiska staten skapar detta problem för kinesiska medborgare att ta del av allmän information om landet. Därför har den kinesiska staten lagt in ett program som skall lära fler kineser att prata mandarin. Detta tas inte helt emot av öppna armar, då många kinesiska minoritetsgrupper anser det vara förtryck mot deras kulturer. Till exempel var det en stor demonstration i Tibet under 2010 som protesterade mot mandarinskolorna.

Läs mer nedan:
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-23975037


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!