0
Skrivet den 12 april, 2014 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Affärsman köper kopp för en kvarts miljard

hong kong flagEn rik affärsman ropade på auktion i tisdags hem en gammal vinkopp för 281 miljoner Honkongdollar, vilket blir ca 255 miljoner kronor, som blev ett nytt auktionsrekord för kinesiskt porslin. Affärsmanen heter Liu Yuqian och är shanghaibaserad.

Porslinkoppen var från Ming-dynastin under kejsare Chenhuas tid och tillverkades mellan 1465 till 1487. Den lilla vita porslinskoppen är dekorerad med en färgmålning av tuppar, hönor och kycklingar. Det finns endast 20 av dess slag. Den senaste liknande koppen såldes 1999 för endast 29 miljoner dollar.

Det tidigare rekordet var en vas som såldes för 252,7 miljoner dollar 2010.

Källa:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/3444948.svd


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!