0
Skrivet den 18 september, 2013 av Eric Abrahamsson i Blogg
 
 

Åka Buss i Kina

Idag hälsar vi välkommen till Eric med hans första inlägg på hemsidan! Här delar han med sig av några tankar på hur nattbussarna fungerar i Kina.

Som påfyllnad till inlägget om att åka buss i Kina tänkte jag lägga till en härlig bild från nattbuss mellan Xiamen och Guangzhou.

Förutom den upprymdhet man kände de första tio minuterna över att det kändes som att man var med i en Harry Potter film, så var det en ganska obekväm resa i övrigt.åka buss i Kina

Sängarna var trånga på alla ledder (för vilken normalskandinav som helst och kines för den delen med). Som ni ser på bilden nedan är mina fötter i som en slags låda, varpå personen framför har huvudet ovanpå denna konstruktion. Det i sin tur gör att ingen sover platt, utan halvt sittandes. Sängarna är tillräckligt hårda för att man i hela kroppen ska kunna känna alla hål och gupp som kan tänkas finns i vägen. Men det är en del av upplevelsen.

Förutom upplevelsen i sig så är nattbuss ingenting jag rekommenderar för den som vill resa bekvämt.

Gillade du inlägget? Gillade du det inte? Berätta det genom att kommentera här nedanför. Vi älskar diskussion och kommentarer, det är det uppmuntrar oss på Motkina.se att fortsätta skriva!

Eric Abrahamsson

 
Tre års studier av kinesiska, där han bland annat vann en tävling i talad kinesiska och fick chansen att åka till Kina för första gången, la grunden för en lång kärlekshistoria med landet i öst. Sedan dess har han bott ett år i Hangzhou och ett halvår i Changchun. Just nu läser Eric Företag & Ledning på masternivå i Uppsala, med siktet inställt på att jobba i Kina efter examen.