1
Skrivet den 10 november, 2013 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Alison Golds ”I love Chinese food”


Patrice Wilson, mannen bakom Rebecca Blacks ”Friday”, har lyckats på riktigt den här gången. Nu har han skrivit vad som nog är världens absolut sämsta låt. Huvudpersonen är 12 åriga Alison Gold från södra Kalifornien som nu tar över hela Youtube med sitt lockiga hår och gnistrande barnleende i sann Erika à la ”svenska hollywoodfruar”-anda. Under klippets första 48 timmar fick den mer än 5.33 miljoner visningar, 64000 thumbs down och 410000 kommentarer på Youtube.

Det är inte alla som är nöjda förstås. Det har skrikits en del om att de i videon spelar an på stereotyper och att de rappar på engelska med kinesisk brytning. Alison Gold kommenterar kritiken i en intervju med MTV och säger ”I don’t really understand what that’s all about, I mean, I’m not trying to criticize anyone — I just really love Chinese food! As for the haters? The haters are going to hate. I really don’t care.”

Det är så många frågor som rullar genom mitt huvud. Vem kom på att göra det här mästerverket? Varför i hela världen gick de vidare med idén? Varför var det ingen som stoppade dem? Varför klär de i videon ut sig i kimonos och geisha-make när de sjunger om kinesisk mat? Helst av allt skulle jag vilja glömma att jag någonsin sett videon, men då den under de senaste dagarna frekvent snurrat på en jämn volym i olika tappningar genom mitt huvud, tänkte jag att delat lidande är bättre än eget lidande. Här nedan kommer alltså Alison Gold med ”I love Chinese food”. Missa det inte!


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.