2
Skrivet den 18 juni, 2014 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Allt fler kineser köper bil

Allt fler kineser köper bil enligt nya uppgifter från Affärsvärlden. Statistik visar att fordonsförsäljningen ökade med 8,5 procent i årstakt i maj månad jämfört med samma månad året innan och uppkom till 1,91 miljoner fordon.

I takt med fordonstillväxten ökar, kommer fler rapporter om de katastrofala luftföroreningsvärdena som följer med utvecklingen. Du har väl inte missat motkinas artiklar om just smoggen? Läs mer under våra inlägg unsder #förorening eller #smog.

Det positiva i sammanhanget, med tanke på föroreningarna, var att försäljningen månaden innan minskade med 4,5 procent jämfört med samma månad förra året. Siffrorna avser personbilar, lastbilar och bussar.

Det är China Association of Automobile Manufacturers som har gått ut med siffrorna, rapporterar Dow Jones Newswires. Rapporten visar även att personbilsförsäljningen har ökat sedan förra året med 11,1 % vilket motsvarar drygt 8,07 miljoner bilar.

8524483210_69b1a3dc70_o


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.