0
Skrivet den 28 november, 2013 av vflnyheter i Nyheter
 
 

Angorapäls rivs av levande kaniner

Veckans stora Kinanyhet i Sverige är utan tvekan den om hur Angorakaniner plågas på kaninfarmer i Kina; för att snabbt få loss pälsen rivs eller skärs pälsen av på några minuter, allt medan kaninen ligger fastspänd vid ett bort. Bilderna på detta systematiska djurplågeri kommer från den internationella djurrättsorganisationen PETA – som säger sig ha smygfilmat processen på lokala kaninfarmer i Jiangsu- och Shandong-provinserna.

Sverige är dock relativt sent på bollen. Storyn fick bäring i Kina, och internationellt, redan förra veckan. Den uppmärksammades av kinesisk statlig media redan den 21 november. Kinesiska internetanvändare har upprörts över de brutala bilderna, och en sökning på termen “Angorakanin” ger över 700 000 träffar på kinesiska mikrobloggen Sina Weibo.

För ett läsvärt reportage om djurplågeriet, rekommenderas brittiska Daily Mails artikel från den 22 november.

Hela 90 procent av världens angorapäls producerar i Kina. Det är omöjligt att bekräfta autenticiteten i PETA:s bilder och det är även svårt att veta om detta är ett vanligt tillvägagångssätt i Kina, eller om det utgör ett undantag. VFL kan dock konstatera att Kina inte har något särskilt imponerande djurskydd och att risken för att kaniner på många håll plågas på det sätt som PETA visat därför är relativt stor.

Denna nyhet är publicerad i samarbete med nättidningen Världens Folkrikaste Land, VFL. För daglig nyhetsuppdatering om Kina, besök www.vflnyheter.se


vflnyheter