0
Skrivet den 8 september, 2014 av Erik Corsman i Nyheter
 
 

Är maten säker? Smarta ätpinnar ger dig svaret!

Den kinesiska sökjätten och it-bolaget Baidu visade i förra veckan upp sin senaste produkt: ”Smart chopsticks” som smakar av maten åt dig!

Matskandaler i Kina har under de senaste åren avlöst varandra. Det har varit förfalskade ägg, fläskkött som lyser i mörkret, wellpapp som sålts som köttfärs och riktigt dålig matolja. Men nu kommer du som konsument själv kunna kontrollera vad du stoppar i dig med denna innovativa produkt.

Den kinesiska sökjätten och it-bolaget Baidu visade i förra veckan upp sina innovativa ätpinnar som med hjälp av en smartphone app kontrollerar om maten är säker att äta.  Ätpinnarna ger ifrån sig ett grönt ljus i fall matoljan är säker att äta, dessutom ger den information om temperatur, kalorier och PH-värden. Ätpinnar dök för första gången upp i Kina för 3200 år sedan så en uppfräschning av produkten kan vara på sin plats. Ätpinnarna som på kinesiska fått namnet Kuaisou (快搜) har ännu inte fått något pris, men jag kan garantera att med dessa och ett par google glasses på huvudet är du redo att möta hösten med stil.

baidu-chopsticksBild från release konferensen

 


Erik Corsman

 
Erik bor i Lund och pluggar sin master i nationalekonomi med inriktning mot Kinas ekonomi. Han har pluggat kinesiska sen 2010 och var på utbytestermin på Tsinghua University i Peking under hösten 2012, och har även arbetat som engelskalärare i Kina. Under hösten bär det iväg för honom igen för att samla data till masteruppsatsen.