0
Skrivet den 17 augusti, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Bästa tiden att besöka Kina

Nu är det dags att boka din Kina resa, för snart infinner sig den bästa tiden att besöka landet – i alla fall om man vill besöka storstäderna. Vi tycker att det är behagligast att besöka städerna i september/oktober.

I både Shanghai och Beijing kan det bli både väldigt, väldigt varmt men också väldigt, väldigt kallt. På vintern blir det gärna minusgrader, speciellt i Beijing, och på sommaren kan det dra upp mot över 40 grader. Men våren och hösten är perfekt att besöka dessa två storstäder. Då är temperaturerna mer humana.

Nedan kan du se genomsnittstemperaturerna i Beijing och Shanghai. Graferna kommer från worldweatheronline och därav mycket pålitliga. Notera att temperaturen kan under månaderna blir både mycket högre och mycket lägre – inte minst med tanke på klimatförändringarna.

 

 

Beijing temp

Shanghai Temp


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.