0
Skrivet den 24 januari, 2015 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Beställa kinesiska matvaror på nätet

Vi inser att vi skriver mycket om vad som finns för oss sinofiler i Göteborg och Stockholm, och inte så mycket för de som längtar efter Kina även i andra delar av landet.

En av våra läsare påpekade att det finns faktiskt inga ”riktiga” kinesiska restauranger där hon bor. Och inga kinesiska matvarubutiker heller.

Do not fear!

Här på Motkina.se finns det en del recept för de som behöver lite inspiration i sin kinesiska matlagning. De hittar ni här: RECEPT . Dessutom är fler på gång!

(tipsa oss gärna om era favoritrecept så fler kan njuta av kinesisk mat hemma: info@motkina.se)

Om man då bor i en stad som inte erbjuder ingredienser till kinesisk matlagning kan vi tipsa om några olika lösningar i att beställa kinesiska matvaror på nätet.

Thaigrossisten ThaiGrossisten.se

De har mycket thailändska matvaror, men även en del kinesiska. Här hittar du bean paste, tofu, sichuanpeppar, torkad svamp och olika sorters nudlar. Det finns inte jättemycket men man kommer långt på det!

Frakt 90 kr

Thailaan thailaan.se

Mycket blandat och lite svårt att hitta, men här finns både vinäger, bean paste, nudlar och ris, MSG och torkade bönor.

Frakt från 28 kr

The Asian Cookshop www.theasiancookshop.com.uk

En brittisk sida som erbjuder leverans till Sverige. De har en hel del kinesisk mat, men erbjuder matvaror från hela Asien. Relativt billigt och stor variation på varumärken, dvs det finns möjlighet att hitta din favoritvinäger eller favoritsoya. Här erbjuds till exempel Shaoxing Risvin vilket inte är så vanligt (men det är out of stock just nu, så håll ögonen öppna)

Frakt från 200 kr

Wai Yee Hong www.waiyeehong.com

En brittisk sida som erbjuder leverans till Sverige. De har verkligen allt man kan behöva. väl värt ett besök om man ska köpa mycket. Dock mycket dyr frakt, så man får se till att man fyllt sina 25 kg i shipment.

Frakt till Sverige 450 kr

Vart handlar du dina matvaror på nätet? Tipsa oss!

Vill du köpa kinesiska matvaror i Göteborg hittar du vår lista här.


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.