1
Skrivet den 20 februari, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Bildt till Kina 21-26 februari

Bildt till Kina – I onsdags annonserades det på Svenska Ambassaden i Beijings hemsida att de kommer att få besök av utrikesminister Carl Bildt i veckan. Först på programmet står en konferens i Shanghai – Stockholm China Forum. Vidare kommer Bildt besöka Qufu och Jinan, Shandong-provinsen där han skall träffa den lokala ledningen och besöka SKF:s fabrik i området. Innan Bildt lämnar Kina för Japan kbildt till Kinaommer han avsluta i Beijing där han skall träffa Kinas utrikesminister Wang Yi.

Under sitt besök i Kina kommer han att ta över svenska ambassadens Weibo-konto och sannolikt inte via sitt Twitter-konto eller Wordpress-blogg då både WordPress och Twitter är blockat av censuren i Kina.

Bildt har kommenterat resan i ett pressmeddelande på regeringskansliets hemsidaÖstasien är en region med intressant ekonomisk utveckling och säkerhetspolitiska utmaningar, vilket i sig gör det viktigt att då och då åka dit och inhämta perspektiv och stämningar. Dessutom spelar utvecklingen i Kina och Japan stor roll för den globala utvecklingen, och det är också två länder som Sverige har stora utbyten med inte minst i form av ett aktivt svenskt näringsliv.

Läs våra tidigare inlägg om #Carl Bildt


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.