0
Skrivet den 18 november, 2013 av vflnyheter i Nyheter
 
 

Bloomberg-reporter avstängd efter läcka

Michael Forsythe, den Bloomberg-reporter som jobbat fram den story som nyhetsbyrån anklagas för att dödat, har suspenderats från sin tjänst vid Bloombergs Hongkong-kontor, rapporterar New York Times.

Det mesta pekar på att det var Forsythe som läckte informationen om att Bloombergs chefredaktör Matthew Winkler personligen dödat artikelserien som Forsythe jobbat på om kopplingar mellan Kinas rikaste man och partitoppen.

Enligt läckan så ska Winkler ha stoppat publiceringen då han menat att det skulle leda till att Bloomberg portades från Kina.

Prisbelönade journalisten Michael Forsythe har jobbat för företaget sedan år 2000, och var den som skrev förra årets uppmärksammade exposé över president Xi Jinpings familjs förmögenhet.

VFL kan bara beklaga hur Bloomberg hanterar sin redaktionella verksamhet, och konstatera att förtroendet för nyhetsbyrån  för tillfället är mycket lågt. Samtidigt är detta antagligen inte en isolerad händelse, utan snarare ett extremt exempel. Med största sannolikhet gör de flesta utländska nyhetsförmedlare som arbetar i Kina liknande avvägningar, mer eller mindre uttalat.

Denna nyhet är publicerad i samarbete med nättidningen Världens Folkrikaste Land, VFL. För daglig nyhetsuppdatering om Kina, besök www.vflnyheter.se


vflnyheter