0
Skrivet den 1 mars, 2014 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Bok choy i vitlök

Ett av mina favoritrecept på varma grönsaker är bok choy i vitlök med sesamolja och chili.
Det är superlätt att göra, går på 10 minuter och passar utmärkt till bara en bit kött eller som side när man har mycket mat.

Du behöver:
4 huvuden bok choy eller pak choy
Tre-fyra vitlöksklyftor
Fem torkade chili
Sesamolja
Rapsolja
Soja (helst ljus)
Salt

20140223-131602.jpg

Börja med att fräsa upp finhackad vitlök och torkad chili i ordentligt med rapsolja i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Gillar du stark mat kan du krossa chilin.

När det doftar ordentligt så slänger du i bok choy och vänder i oljan. Fortsätt vända och röra i grytan. När choyn börjar bli mjuk häller du på några skvättar soja, några droppar sesamolja och en nypa salt. Fortsätt vända tills choyn är så mjuk du vill ha den.

Smaka av med salt och mer sesamolja om det skulle behövas. Ska ätas direkt, varmt och med all sås.

20140223-131648.jpg


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.