0
Skrivet den 1 maj, 2014 av Sofia Staffas i Blogg
 
 

Crouching Tiger, Hidden Dragon får en uppföljare


För alla er som älskade den fantastiska filmen Crouching Tiger, Hidden Dragon finns det underbara nyheter! Det ska nämligen komma en uppföljare av Ang Lees film. Redan förra året var det på tal, men nu är det bestämt och inspelningarna i Nya Zeeland och i Kina börjar redan i juli. I huvudrollerna ser vi återigen Michelle Yeoh som Yu Shu Lien och kung-fu mästaren i från Hong Kong Donnie Yen som Silent Wolf.

För er som inte har sett den första filmen handlar Crouching Tiger, Hidden Dragon om Li Mu Bai (spelad av Chow Yun Fat)  och Yu Shu Lien som är på jakt efter ett magiskt svärd som har blivit stulet. Längs vägen möter de mystiska kvinnan Jade Fox (spelad av Cheng Pei Pei) och hennes  medhjälpare Jen (spelad av Zhang Yizi). Filmen blev den mest framgångsrika icke-engelskspråkiga filmen genom tiderna i USA. Den spelades in i Kina men räknas egentligen som en taiwanesisk film då regissören Ang Lee är från Taiwan. Ang Lee som även gjort filmer som Berättelsen om Pi, Hulken och Brokeback Mountain.

Minns du filmen vi recenserade för ett tag sedan som gästades av både Michelle Yeoh och Chow Yun Fat? Klicka här för att se vilken film vi talar om. Eller den europeiska gala där Ang Lee har vunnit pris för sina filmer två gånger?


Sofia Staffas