1
Skrivet den 20 januari, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

De Kinesiska Tecknen, del 1

 

 

trad

Traditionell skrift vs Förenklad

Det började som en bildskrift och har sedan dess utvecklats under flera tusen år. Man tror att den första kinesiska skriften uppkom redan 1600 år f. Kr. Utvecklingen av skriften inleddes för att skriva just kinesiska men började sedan användas för att skriva japanska, vietnamesiska och koreanska och blev därmed stommen för även dessa språk.

Idag finns det två typer av kinesiska tecken, även kallad Hanzi, den traditionella kinesiska skriften och den förenklade skriften. Majoriteten använder i daglig skrift den förenklade varianten som både är lättare att skriva och tolka än den traditionella.


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.