0
Skrivet den 3 november, 2013 av Sofia Staffas i Blogg
 
 

Dejting på IKEA

I Shanghai finns ett av de kinesiska pensionärernas favoritdejtingställe, det välkända svenska möbelföretaget, IKEA. Detta är inte bara ett ställe för att hitta en partner utan även vänner.

Det är rent, hemtrevligt och framförallt det är gratis kaffe under tisdagar och torsdagar för de med IKEA FAMILY kort. Det är inte många ställen i Kina som har gratis kaffe och därför har IKEA blivit ett populärt ställe. Det har gått så långt att IKEAs försäljning minskar med 20% varje tisdag och torsdag. På grund av att folk spenderar tid i kaféet istället för att handla saker i affären. En anställd har sagt att hon personligen serverar minst 500 koppar kaffe per tisdag och torsdag.

” We welcome our members to come enjoy a cup of coffee and the privileges that come with being part of the club, but we can’t have people taking advantage of the situation,” ”We’re in the business of home décor, not matchmaking.”  – Yun Li Fang, IKEA’s public relations manager.

Som mest har det varit 700 deltagare på dessa dejter/träffar. Ofta säger deltagarna inte att de ska till IKEA, utan säger något annat ställe eftersom på IKEA letar man efter sin blivande flickvän eller pojkvän. För att låta andra besökare kunna äta vid restaurangen har IKEA skapat en speciell avdelning i kafeterian för “the lonely hearts”.

Det förekommer även att familjer kommer hit för att föräldrarna kan ta det lugnt och låta barnen leka. Det har även förekommit riktiga dejter. Många kunder kommer även vid öppningen på morgonen och stannar hela dagen fram till stängning. Det tas så många powernaps i sängarna så personalen behöver byta sängkläder varannan dag.

Så är du pensionär i Shanghai och letar efter kärleken, är kanske IKEA stället för dig.


Sofia Staffas