0
Skrivet den 6 mars, 2014 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Den kinesiska Volvoutmanaren visas i Genève

den kinesiska volvoutmanarenUnder bilmässan i Genève visas den kinesiska bilmärket Qoros upp sin nya modell Qoros 3 Hatch. Detta är företagets andra bil som riktar sig framförallt mot unga kinesiska bilköpare i storstäderna, men nu satsar företaget även med att slå sig in i Europa.

Inom två år skall företaget finnas på flera marknader i Öst- och och Nordeuropa däribland Sverige. Bilens fördelar är bland andra priset, som startar från 120 000 kr, men framförallt säkerheten då bilen var den bästa ur Euro-Ncaps krocktester 2013. Detta säger Roger Malkusson, utvecklingschefen på Qoros i Shanghai, beror på att bilen inte nödvändigtvis har den senaste tekniken, men de har ingen gammal plattform de måste rätta sig efter utan kan göra allt rätt från början då företaget endast funnits i fyra år. Detta gör bilen till en tuff konkurrent till Volvo som tidigare levt på sitt säkerhetsrykte.

Bilarna produceras i en nybyggd fabrik i Changshu, 8 mil nordväst om Shanghai. Det finns flera svenskar som jobbar på Qoros i Shanghai, bland annat Roger Malkusson som nämnt tidigare, men även produktchefen Daniel Backman, som tidigare arbetat på Volvo PV.

Källor:
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/3325502.svd
http://www.teknikensvarld.se/2014/01/16/45688/qoros-3-hatch-officiell–premiar-i-geneve/
http://www.expressen.se/motor/qoros-bil-kan-saljas-i-sverige-2016/


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!