0
Skrivet den 4 april, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Den stulna iphonen gav Matt både en vän för livet och kändisskap


 

Förra veckan delade vi en historia på Motkinas facebook. Det handlade om en mobil som blev stulen i USA. På något vänster såldes mobilen vidare och hamnade i tillslut i Kina i en ”liten” stad med 4,5 miljoner invånare vid namn Meizhou. Jag läste artikeln och blev mållös. Internet är stort, väldigt stort, större än vad vi nog kan förstå eller greppa.

orange-brotherFör att ta en lång historia kort, iphonens första ägare Matt upptäckte märkliga foton i hans nya telefon, efter att den gamla blivit stulen, som han inte hade tagit själv. De första bilderna var på en man med ett apelsinträd bakom. Uppdateringar kom hela tiden med nya foton. Efter att publicerat historien på nätet spreds den, snart hjälpte hela Kina till med att hitta apelsin-mannen på fotona.

And so they did. Matt och den apelsin-mannen på fotona som började kallas för Brother Orange började skriva till varandra och en dag bestämde sig Matt för att hälsa på sin nyfunna vän. Detta spred sig också på nätet och tillslut visste halva Kina att Matt skulle hälsa på Brother Orange. Väl i Kina upptäckte Matt att han hade blivit kändis, en välkänd kändis. En sådan kändis där journalister följer varje steg som kändisen tar. Matt möttes av hundratals journalister och blixtrande kameror på flygplatsen utan någon vetskap om sitt kändisskap.

Den stulna iphonen bidrog till ett kändisskap, en resa som inte går att jämföra med något och en nyvunnen vän i en helt annan världsdel.

Matt kallar det Bromance. Jag är mållös. Hur kunde detta hända? Är det ens möjligt?

Vill du läsa hela historien om Bro Orange och Matt kan du göra det här.


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.