0
Skrivet den 6 februari, 2015 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Det 5-åriga underbarnet från Kina


Ryan Wang är endast 5 år gammal och har spelat piano i endast 1,5 år, men spelar som om han har övat hela sitt vuxna liv. Han är ett av många asiatiska och inte minst kinesiska barn som vid tidig ålder sätts i hård träning. Nu vet jag inte hur mycket just lilla Wang har tränat men faktum är att det är väldigt vanligt att kinesiska barn som får möjlighet att gå i en bra skola får mycket press hemifrån. Inte nog med att de skall få goda betyg i skolan, de skall även lära sig ett instrument eller två.

Unge Wang är en stor talang, men jag tvekar inte på att han har övat, övat och övat för att komma upp till den nivån på så kort tid. Kanske är det hans stora passion, kanske inte men det finns inget tvivel på att han är både enormt duktig och charmig liten kille. Se intervjun med Ryan Wang här ovan.

 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.