0
Skrivet den 9 oktober, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

42 människor dödade av getingar i Kina

Vespa mandariniaI nordvästra Kina plågas invånarna av jättegetingarna, Vespa mandarina, som är mycket aggressiva och farliga bålgetingar med en storlek på ca en tum (2,5 cm). De har utnämnts till en av världens mest skräckinjagande insekter och bär ett speciellt gift som får kött att smälta.

Just det här året har den varma sommaren, i kombination med mindre fiender som fåglar och spindlar, gjort att antalet getingar har ökat kaosartat. Detta har lett till att getingar har hitintills i år dödat över 40 människor.

Läs mer:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/jattegetingar-dodar-tiotals-i-kina_8581346.svd
http://www.cracked.com/article_15816_the-5-most-horrifying-bugs-in-world.html
http://hd.se/utrikes/2013/10/04/jattegetingar-dodar-tiotals-i-kina/


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!