1
Skrivet den 21 oktober, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Duets – talangshowen du inte får missa!


I en tid av explosionsartad produktion av nya medier och tv-program snubblade över ett koncept som jag inte någonsin hört om tidigare, nu är jag helt tokfast. Det är musikprogrammet ”最美和声” (mest-vacker-och-röst) som översätts till ”Duets” som sänds via Beijing Satellite Station (BTV). Konceptet, som ursprungligen kommer från USA och kördes första gången 2012, går ut på att fyra mentorer skall hitta duettpartners, som senare skall elimineras och lämna en vinnare som vinner ett skivkontrakt. För att mentorerna skall visa att de är intresserade av att välja deltagaren, ställer de sig upp och börjar sjunga tillsammans med deltagaren.

Hemma hos mig går nu Youtube går varmt, och jag lämnas efter varje klipp berörd som tusan. Det är sällan jag känner mig så berörd när jag lyssnar på musik. Efter mina år som gedigen GLEE-tjej och medlem i Handelsspexets accapellaensemble så jag har jag kanske ett extra varmt hjärta till just stämsång, men det handlar inte om det. Satan vad bra det är, vad bra de är. Jag känner mig tagen av konceptet, av sången och av språket.

Duets har redan hunnit avverka två säsonger i kinesisk TV. Bland mentorerna är (till mitt stora nöje) taiwanesiska James HsuiDavid Tao, Fan FanHuang Qishan och Sun Nan. Första året vann Xiao Yi Hang (肖懿航), som nu är signad till samma skivbolag som James Hsui, Warner Music Taiwan.
Klicka här för att se hela avsnitt.Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.