0
Skrivet den 4 oktober, 2016 av Jessica Sollander i Blogg
 
 

Dumplingskurs med Svensk-kinesiska föreningen

img_7216Förra veckan höll Svensk-kinesiska föreningen en dumplingkurs i Stockholm på restaurangen Inger’s Kitchen.

Det är inte första gången Motkina är på dumplingskola, vi testade EAT’s dumplingskola för ca 2,5 år sedan och tyckte det var supertrevligt.

Konceptet denna gång var lite annorlunda, 10 deltagare samsades i Ingers lilla kök och det hela blev både intimt och roligt. En vetedeg fanns redan färdig och Inger gjorde sedan två olika fyllningar och berättade om processen. Utöver det fanns en vegetarisk fyllning redan gjord.

Sedan rullades, kavlades, fylldes och viktes dumplings i ett stort samarbete mellan vad som kändes som nyfunna vänner. Ena sidan gjorde fläsk- och räkfyllda och andra sidan fläsk och vegetariska varianter. Det blev så att vissa var bättre på vissa delar och många provade olika typer av vikningar. img_7219

Precis som när vi var hos EAT så viktes det dumplings i två timmar utan att någon reflekterade över att det hade tagit så lång tid. Vi satt sedan ner tillsammans för att skåda och äta våra mästerverk.

Det hela var ett väldigt roligt initiativ från Svensk-kinesiska föreningens sida och det lockade en yngre publik än vad föreläsningarna brukar göra. Vi delade minnen och anekdoter från kinesiska resor och utflykter, pratade favoritställen och mat. Det blev dessutom en hel matlåda över till varje person att ta med sig hem – vilket vi inte har något emot!

Vi ser fram emot nästa tillställning – nästa gång kanske någon annan mat eller annat aktivt?

img_7224


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.