2
Skrivet den 8 januari, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

Dumplingsskola i Stockholm

Har du hört om den dumplingsskola i Stockholm som precis slagit upp portarna? Det är restaurang EAT som varje torsdagskväll klockan 18:00 som numer slår upp sitt kök för matintresserade som för en kväll tillsammans med en ”dumplingsmästare” har möjlighet att prova på att tillverka och äta 5 olika sorters dumplings från olika kök i Kina.

Med tanke på att dumplingtrenden vuxit sig allt starkare de senaste åren, är tiden inne för svenskarna att lära sig vad riktiga dumplings är. Det finns oändliga variationer av dumplings i det kinesiska köket, vilket jag tror att många inte vet. Min förhoppning är också att fler ska våga testa att göra dumplings hemma. Svenskarna är ett matlagningsintresserat folk, men kunskapen om kinesisk mat och måltidskultur är fortfarande förvånansvärt låg” säger Henrik Norström, kreativ ledare på EAT i ett uttalande via deras hemsida.

Vi har varit där och provat dumplingsskolan – läs om vår upplevelse här!

Läs också vad vi tidigare har publicerat under #dumplings som t.ex. recept på hur du gör dem, eller hur du viker dem eller den här tokiga historien om den galnaste dumplingstanten i hela Kina på BLCUs campus!

Intresserad av att veta mer?
Kolla in EATs hemsida – http://eatrestaurant.se/
Telefonnummer: 08- 509 203 00


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.