0
Skrivet den 16 februari, 2015 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Enormt antal resor inför nyår

Det är alltid enormt mycket resande kopplat till nyåret i Kina. Majoriteten av den kinesiska befolkningen rör på sig i någon utsträckning för att träffa föräldrar, familj och gamla vänner.

Detta kräver stor belastning på flyg och järnväg. Kinesisk TV rapporterade om att 7,9 miljoner resor gjordes bara i lördags.

500 000 passagerare passerade genom Beijings tre tågstationer, bara i lördags. På grund av den tunga smoggen hade flygplatserna problem med genomströmningen och bland annat var 6000 passagerare fast på Guangxis flygplats. Ca 150 flighter var inställda eller kraftigt försenade i Guilin.

Myndigheterna beräknar att totalt 2,8 miljarder resor kommer genomföras i Kina under dessa två veckor.

För att följa resandet gör Baidu en slags ”värmekarta” för att visa på hur resandet sprids. Här är uppdateringen från igår.

Ni kan följa den i realtid här: Baidu

Baidu heat map Chinese New Year travel


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.