0
Skrivet den 16 juli, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

EU och Kina sambarbetar i nytt litteraturprojekt

Eu och Kina  – ”Flash Europa 28” kallas det nya projekt som nu skall föra Eu och Kina närmare de kinesiska läsarna. Projektet går ut på att anordna en novelltävling bland europeiska ungdomar mellan 15 och 28 år som skall publiceras i Kina för att ge läsarna en inblick i varje EU medlemsland. Bakom projektet står EUs delegation till Kina, de 28 europeiska medlemsstaternas ambassader i Kina och är förankrat i The Bookworm, ett bokcafé och oas mitt i Sanlituns myller.

Den 30:e september kommer 5 noveller från varje EU-land att väljas ut och därefter, efter översättning till kinesiska, distribueras varje vardag under 28 veckors tid på kinesiska sociala medier. Genom att prenumerera på projektets konto på Weibo kommer det alltså gå att läsa novellerna direkt i mobilen.

Novellerna skall vara av typen ”Flash Fiction och får inte vara längre än 500 ord. Den måste vara skriven på respektive medlemslands språk och i novellen måste det finnas en tydlig anspelning på att novellen utspelar sig just där. Novellen skall inte ha publicerats tidigare.

 

Uppdatering: En av vinnarna till tävlingen blev faktiskt vår egen Jessica Sollander. Ni hittar hennes bidrag här.

Vi tipsar naturligtvis även nästa år när det är dags för 2016 års tävling!


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.