0
Skrivet den 15 maj, 2014 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Facebook överväger säljkontor i Kina

Wall Street Journal rapporterade tidigare i veckan att Facebook överväger ett säljkontor i Kina. Detta för att supporta kinesiska företag som vill annonsera på Facebook. Vaughan Smith, affärsutvecklingschef på företaget, menar att kinesiska företag som annonserar på siten har på senare tid blivit allt fler.

I dagsläget är sidan blockerad i Kina men genom ett lokalt kontor i Kina kan detta eventuellt öppna upp för registrering och användning av Facebook genom närmare kontakt med Kinas regering.

I januari köpte företaget upp textmeddelande-appen Whatsapp, som har ett stort antal användare i just Kina. De är dessutom ägare av Instagram, som även den är tillgänglig i Kina.

Läs mer på Wall Street Journal eller hos Computer Sweden.

facebook
Klicka här för att ta del av tidigare artiklar vi har skrivit om #sociala medier

 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.