0
Skrivet den 7 december, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Falskt Ebola larm från taiwanesisk man

Kinesiska medier gick igår ut med nyheten att en taiwanesisk 19-årig man hade lagts in i karantän på sjukhus i Kaohsiung City med möjlig Ebola. Mannen uppgav att han hade ebolaliknande symptom efter en resa till Nigeria där han ätit rå fladdermus.

Taiwanesisk media gick ut med varning om att åka till Västafrika samt kontakt med vilda djur på plats.

Imorse kunde det konstateras att han inte bar på Ebola.

Efter detta framkom även att mannen aldrig varit i Nigeria. Lokala myndigheter är inte nöjda med detta och anmäler nu för bedrägeri och brott mot deras Infectious Diseases Prevention Act. Detta bötfälls med upp till NT$150,000 (36 000 kr).

Det är fortfarande oklart varför han har ljugit om sin situation, med det har dragit igång en hel cirkus av nyhetsbevakning, myndigheternas beredskap samt sjukhusets alla resurser som bortprioriterat andra akuta fall för den 19-åriga mannens skull.

 


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.