0
Skrivet den 15 september, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Femårig kines flög flygplan själv

motkinaDen femåriga kinesen Doudou flög, över en park i Peking,  på egen hand ett flygplan. Hans pappa har lärt honom spaka fordonet och tillämpar så kallad ”örnuppfostran”, där örnföräldrar puttar ut ungarna för stup för att få dem att flyga. I denna uppfostran finns även andra steg, bland annat att bestiga berg, gå ute naken på vintern etc.

Självklart har detta fått mycket kritik, där man påpekar att Doudou kommer i framtiden har svårt att lita på människor i sin omgivning. Pappan säger att det inte finns några misslyckade barn, bara lata föräldrar. Han brukar skämtsamt säga; ”Gå ni så flyger jag!”

För mer info, se video


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!