0
Skrivet den 1 juli, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Ford expanderar – öppnar 88 nya återförsäljare- på en dag!

ford

Motkina kör fokus på fordonsbranchen i Kina och fortsätter rapportera om industrin som ökar för var dag som går. Biltillverkarna nämner gång på gång hur viktig den växande kinesiska marknaden är. Enligt Automotive News öppnade Ford den 19e Juni 88 nya återförsäljare i Kina och Ford står nu med 750 stycken återförsäljare totalt.

Automotorsport gör jämförelsen med antal personer per bilhandlare. I Kina med sina 1,35 miljader invånare går det 1,8 miljoner personer per Ford-återförsäljare. I Sverige har Ford 98 stycken bilhallar, det innebär ca 97.000 personer per Ford-återförsäljare.

Automotor Sport skriver även att Marin Burela, vd för joint venture-företaget Changan där Ford och Mazda ingår, har uttalat att målet är att ha cirka 800 återförsäljare i Kina till slutet på 2014 med tanke på den rådande tillväxten.

Fordbilar ökar drastiskt i Kina och i maj gick försäljningen upp med 32 procent jämfört med samma månad förra året. Det motsvarar ca 93.000 bilar. Under januari till maj ökade Fords försäljning med hela 46 procent enligt Automotor Sport.


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.