0
Skrivet den 13 november, 2013 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Hallå, 112? – ”Jag har slut på toapapper!”

Den 29:e oktober kl 8:23, fick polisstationen i Yingzhou, Zhejiang-provinsen, in ett märkligt samtal.

“我在古林镇布政村欧德超市旁的公共男厕所里,纸巾掉厕所里了,需要派出所帮助送纸巾” – “Jag är på den allmänna manliga toaletten alldeles vid stormarknaden, i den gamla byn Oude Buzhen. Här finns inget papper – snälla skicka någon som kan ge mig papper!!”

Den specifika polisstationen, som har som policy att inte neka någon hjälp, skrev en rapport, men bad mannen senare vänligt men bestämt mannen att söka hjälp av någon i omgivningen.

hur kan ni inte ha kommit hit med pappret än?

Historien följer sedan att en polis faktiskt bestämde sig för att rycka ut och undsätta mannen, men då polisen hade svårt att hitta till rätt toalett, skall mannen ha ringt ytterligare en gång 8.45. Då lär han ha sagt ”纸巾怎么还没送到,我的脚快麻死了” – ”hur kan ni inte ha kommit hit med pappret än? Mina fötter håller på att domna bort.”

Klockan hinner slå 9 innan polisen hinner fram – då skall mannen ha lämnat scenen. Det är oklart om han fick tag i något toapapper eller om han löste det på annat sätt…

Vi kan väl säga såhär: Efter ett ha spenderat ett tag i Kina på både mer eller mindre trevliga toaletter så är det jag mest är förvånad över inte att mannen fick hjälp från polisen, utan att han faktiskt använde papper över huvud taget! Jag lämnar resten av detaljerna till fantasin.

Fallet rapporterades först från Ningbo polisstations officiella Weibo-konto: http://e.weibo.com/nbyzpolice
Artikeln i sin helhet (på kinesiska): http://society.stnn.cc/qiwen/201311/t20131101_1949949.html

 


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.