0
Skrivet den 8 oktober, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Han Odlar Världen Dyraste Te – Av Pandabajs

pandabajspandabajs

Är du trött på vanligt svart eller grönt te? Skulle du vilja smaka något lyxigare? Då är detta något för dig!

I staden Ya’an i Sichuanprovinsen har en entreprenör vid namn An Yanshi börjat odla, vad som sägs, världens dyraste te. Den hemliga ingrediensen är inget mindre än pandabajs! Tebladen gödslas med det gyllene pandabajset och sägs ge teet en ”mogen och nötig smak”.  Men vad som helt ligger bakom super-teet är ett hemligt och väl utarbetat recept.

Enligt upphovsmannen är teet både gott och innehåller nyttigheter från bambuträd som är pandors huvudsakliga föda. Enlig Mail Online menar entreprenören Yanshi att Pandor endast kan ta upp 30 procent av nyttigheterna i den mat de äter. Detta medför att pandabajsteet är extremt fiber- och näringsrikt, enligt uppfinnaren Yanshi.

Enligt uppgift går det att få tag i 0,45 kg te för ca 255.000 svenska kr, eller en kopp för ca 1500 kr. Om det är värt att testa? Ja, det får ni nog avgöra själva!

Vill du läsa mer om te – missa då inte våra inlägg om var te faktiskt kommer ifrån, om tebollen som blev till en blomma eller Klaras hysteriska besök vid tehus som hon ”helst vill glömma”? Eller om pandor, inlägget de superdupertrippelsöta pandatrillingarna som nyligen föddes i Guangzhou?


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.