0
Skrivet den 25 maj, 2015 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Helikoptertaxi i Peking

helikoptertaxiHelikoptertaxi är väldigt populärt för Peking-bor, speciellt för de som skall till hamnstaden Tianjin, enligt en ny rapport i SVD. Taxibolaget Didi Kuaidi, i samarbete med flygoperatören Reignwood Star, erbjöd med start i den gångna helgen pekingborna att åka helikopter istället för vanlig taxi vid sin resa. Ett erbjudande som redan har blivit en succé.

Marknadschefen Lv Gang har sagt i intervjuer att bolaget gjorde ett test under helgen för att se vilken efterfrågan som fanns, vilken bekräftades direkt. Bolaget fick över 10 000 förfrågningar, medan de kunde dock endast erbjuda 100 resor under helgen.

Resorna varierar i kostnad beroende på destination, men för ca 3500 RMB kan man bli flugen till hamnstaden Tianjin och för ca 2000 RMB får man åka till Yanqi som ligger ca sju mil norr om Peking.

Kina har under många år haft hårda flygrestriktioner, där endast statligt ägda flygplan och helikoptrar har haft tillåtelse att flyga. Nu har restriktionerna lättats, och idag har även privatpersoner möjlighet att flyga i Kina. Detta har lett till att, likt som på många andra håll i världen, förmögna personer köper sina egna flygplan och helikoptrar för att transportera sig i landet.


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!