1
Skrivet den 14 september, 2013 av Gustav Jönsson i Blogg
 
 

Heyrobics – att svettas som en svensk

heyrobics-0198
För två veckor sedan smygstartade svenska Heyrobics sina träningspass, som tidigare bara funnits i Beijing, i Shanghai. MotKina.se var där och tog pulsen på eventet. Bilderna är tagna av Motkina.se.

På en gräsmatta mitt i People’s park börjar glada människor samlas, sakta fylls det på med fler. Klockan är snart 11 på lördagsmorgonen, idag lanserar svenska Heyrobics sina galna Friskis & Svettis-pass i Shanghai. Först ett öppet träningspass här i People’s park, och senare i eftermiddagen på ett hustak i downtown Shanghai.

Efter att pannbanden delats ut och listorna bockats av börjar musiken dåna ut, dags att röra på sig! Många stannar upp i sina lördagspromenader för att stirra storögt, samtidigt som ännu fler entusiastiska motionärer verkar smyga sig in i träningspasset. ”Just do as I do, and try your best. Or do something else, it doesn’t matter as long as you move and have fun!” ropar Heyrobics-grundaren Linus samtidigt som rörelserna blir mer och mer galna.

Dessvärre blir gräsmattesejouren inte längre än 10 minuter, då den upprörda vakten (som nyss varit här och tydligt påpekat att skylten på marken strikt förbjuder folk att beträda gräsmattan) återvänder och lite smidigt drar ur sladden till högtalaren. Inga problem, visar det sig. Med högtalaren i släptåg tar instruktörerna täten och börjar bana väg genom folkmassorna mot reservplatsen lite längre bort. ”Never stop running!

heyrobics

Under den följande timmen växlar olika aerobics-övningar snabbt med sprintande fram och tillbaka, många skrattsalvor och de självklara armhävningarna och situpsen på de färgglada yogamattorna. Solen blir snabbt starkare, och jag själv börjar nästan svettas av att stå bredvid. Jag ser på ansiktsuttrycken att det är tufft, men trots den höga pulsen verkar det inte finnas något som kan tvätta bort alla leenden.

 

Till slut, efter ett par sista sprintar fram och tillbaka, börjar tempot sakta trappas ner. Stretching, ett par skämt och mer information om när nästa chans till armhävningar ges i Shanghai. Publiken, som numera är bra mycket fler än deltagarna på Heyrobics-passet, börjar försvinna bort i parken. Färdigmotionerat. För den här gången.

Fler bilder:

Gillade du inlägget? Gillade du det inte? Berätta det genom att kommentera här nedanför. Vi älskar diskussion och kommentarer, det är det uppmuntrar oss på Motkina.se att fortsätta skriva!

Gustav Jönsson

 
Gustav läser just nu sista året på sin kandidat i Företagsekonomi och Marknadsföring. Under 2013 bor han i Shanghai, där utbytesstudier kombineras med internship. Hans favoritställe i Kina är Yellow Mountains (Huangshan), där avgasluften från storstan byts ut mot en fantastisk jäkla natur. Det sämsta med Kina, enligt Gustav? Sommarvärmen i Shanghai, såklart.