1
Skrivet den 10 maj, 2014 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Bygger Kina nya Hogwarts?


Bilder av ett nytt universitet som byggs i Hebei har cirkulerat på nätet under de senaste dagarna. Detta då många nätanvändare tycker att byggnaden och den animerade universitetsbygganden Hogwarts som Harry Potter-filmerna utspelar sig i är väldigt lika. Enligt Shanghaiist.com menar arkitekten ansvarig för utformningen, att universitet i själva verket har modellerats från arkitekturen av ett slott från medeltida Europa, men nämner alltså ingenting om någon likhet till Hogwarts.

Universitetet sägs vara färdigbyggt senare under detta år och kommer då att erbjuda studier inom konst. Konst inom vad är högst oklart… kanske häxkonst?


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.