0
Skrivet den 31 maj, 2014 av Otto Jacobsson i Nyheter
 
 

Fortsatt spänt mellan Hong Kong-bor och Mainland-kineser

Hong Kongs handelsminister, Greg So, är det senaste offret i den pågående konflikten mellan Hong Kongs-bor och Mainland-kineser. Konflikten flammade upp när ett par på besök i Hong Kong uppmanade sin son att utföra sitt behov på öppen gata. Greg So, som i ett brev uppmanade Hong Kong-bor till att ha översikt med turisterna och uppfostra dem istället för att bli arga, fick ta del av skiten själv. Bokstavligen talat. So har de senaste dagarna fått inte mindre än tre paket med bajs på posten. Man kan anta att vissa i Hong Kong inte höll med om hans åsikter.

So har de senaste dagarna fått inte mindre än tre paket med bajs på posten.

Alla som spenderat en längre tid i Kina vet att vissa där tar lätt på det här med vad som är privat och inte. Vissa kineser nyfunna relativa rikedom, samt det sociala arvet från mer kommunistiska tider, har lett dem till ett uppförande som för att uttrycka det vänligt, är väldigt barnsligt. Att se en kvinna från Chengdu på Hong Kongs flygplats, som när hon fick beskedet att hon inte skulle få åka med sitt plan, reagera genom att riva ner ett staket känns nu inte som så konstigt. Att en monsun låg över staden, och att inget plan kunde lyfta överhuvudtaget spelade mindre roll.

Internetdebatten rasar vidare, där vissa Hong Kong-bor kan ses uträtta sina behov över Maoporträtt, och vissa Mainland-kineser planerar helgresor till Hong Kong bara för att uträtta sina dagliga behov. Som betraktare utifrån kan man bara hoppas på att detta leder till bättre hygien hos alla inblandade.

Läs mer;
http://shanghaiist.com/2014/05/08/greg_so_receives_odorous_mail_in_th.php


Otto Jacobsson