0
Skrivet den 7 oktober, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

J-O Waldner blir frimärke i Kina

J-O WaldnerDen legendariska pingisspelaren J-O Waldner blir den förste levande utlänningen någonsin att i Kina hamna på ett frimärke. Detta tack vare ett gemensamt initiativ av svenska och kinesiska posten.

J-O Waldner är mycket känd i Kina och kallas i folkmun för ”Lao Wa” vilket betyder ”Gamle Wa(ldner)”. Han har satt Sverige på kartan för många kineser, mycket mer än både IKEA och Volvo gjort, och han är en förebild för många unga kineser. Då Kina är ”pingisens hemland” drömmer många där om att bli lika bra som sin idol.

Trots att han i Sverige idag kanske inte är lika populär som han en gång varit, är han fortfarande mycket stor i Kina. Han gör fortfarande många resor till landet, då han bland annat ska satsa på webbprojektet ”Chang Quing Su – The Potential of a Legend” i syfte att med hjälp av sitt egna varumärke kunna hjälpa fler svenska företag att ta sig in på den kinesiska marknaden.

Källor:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5659211
http://www.svd.se/naringsliv/det-evigt-grona-tradet-blir-kinesiskt-frimarke_8584238.svd
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/bordtennis/article17554370.ab 


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!