0
Skrivet den 15 april, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Kina är världens största Energiförbrukare


Världens största energiförbrukare – Den 29e mars släckte stora delar av världen ner sina lampor för Earth Hour.  Detta för att uppmärksamma klimatförändringen. 2010 blev Kina den största energiförbrukaren i världen och gick om USA. Idag är Kina fortfarande i topp att förbruka energi. 2012 års siffror visar dock att tillväxten minskade från föregående år och ökade endast med 3%.

Detta kan vara en bidragande faktor till att Earth Hour engagerar även Kina. Sedan 2009 har flera hundra miljoner individer, 147 städer, tusentals företag och över 20 kändisar engagerat sig i timmen som uppmärksammar väldens politiker om klimatet och miljön.

Släckte Du lamporna under Earth Hour?


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.