1
Skrivet den 6 februari, 2014 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Kina bygger Titanic-park i Sichuan-provinsen

Det råder Titanic-feber i Kina just nu. I förra månaden blev det klart att en ny park med en exakt replika av den tidigare kryssaren Titanic påbörjats i Sichuan-provinsen. Enligt Su Shaojun, vd på Seven Star Energy Investment Group som finansierar projektet, kommer skeppet inte enbart fungera som ett museum, utan även som en temapark där 100 besökare åt gången genom en simulering av olyckan kan uppleva hur olyckan kan ha upplevts. ”När fartyget krockar med isberget börjar det skaka och luta. Med hjälp av ljus och ljud kommer folk tro att det kommer in vatten. De kommer att tänka: Hjälp, vi kommer att drunkna”, säger Su Shaojun. Har du alltid drömt om att få uppleva förlisningen? Lugn! Snart behöver du alltså inte vänta längre. Parken skall vara klar till 2016.

Titanic

Det är inte bara i Sichuan-provinsen som ett Titanic-projekt just nu är tapeten. 2012 annonserade den australienske multimiljardären Clive Palmer att hans rederi Blue Star Line skulle låta bygga Titanic II hos CSC Jinling Shipyard i Jiangsu-provinsen. Projektet kommer också vara klart till 2016 och sätter därefter fart med riktning mot Southampton, New York. Läs mer om projektet HÄR

Läs mer här – GP – Kina bygger ny Titanic, DI – nu kan du åka Titanic i Kina
Titanic II-project och The Globe and Mail – billionaire plans to build Titanic in China


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.