0
Skrivet den 2 mars, 2015 av Klara Magnusson i Nyheter
 
 

Kina dumpar Apple och Intel för lokalt producerade produkter

 2833430255_c5801068cd_o

 

Kina har valt att ta bort flera om de världsledande teknikbolag från den statligt godkända inköpslistan för att istället ersätta med flertalet lokalt producerade produkter enligt Reuters.

Antal produkter på listan har gått från 3000 produkter till 5000 produkter på två år. Ökningen har dock berott på att flertalet lokalt producerade produkter godkänts och lagts till på listan. Samma tidsperiod dumpades nästan en tredjedel av de utländska produkterna.

Mindre än hälften av de säkerhetsrelaterade utländska produkterna klarade gallringen. En anledning till att de lokalt producerade varorna favoriseras tros vara den ökade spänningen mellan Kina och USA som råder där länderna anklagar varandra för övergrepp menar DI. 


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.