1
Skrivet den 15 januari, 2014 av Louise Granath i Blogg
 
 

”Kina om Kina”

Idag tänkte jag tipsa alla er Kinaintresserade om den välgjorda och superintressanta tv-serien Kina om Kina, jag bestämde mig i dagarna att se om denna serie som producerades 2012 och insåg då att den bara finns tillgänglig till och med sista mars i år så sen den så den så snart ni kan.

Det är ett reportageteam från UR som inhämtad materialet till serien som består av åtta halvtimmesavsnitt och avhandlar ämnen allt från Kinas roll i världen och miljöproblemen till Kinas egna Hollywood. Som inbiten Kinafantaster kommer ni säkert känna igen mycket men jag vågar nog ändå lova att ni kommer lära er minst något nytt från varje program om det stora landet i öst! 

Alla avsnitt i serien går att hitta här!


Louise Granath

 
Louise bodde sin första vända i Shanghai våren 2011 då hon, som alla andra studenter på Handels i Göteborgs ekonomprogram med kinesisk inriktning, åkte till Kina för språkstudier. Hon förälskade sig genast i staden och beslutade sig tidigt för att så snart nästa tillfälle skulle ges åka tillbaka för att fortsätta språkstudierna. Efter en godkänd kandidatuppsats i nationalekonomi om kinesiska direktinvesteringar i den zambiska gruvsektorn 2012 bar det återigen av till Shanghai och Fudan University. Hon har nu bott och pluggat i Shanghai sedan februari 2013 där hon även sitter i Swedish Young Professionals styrelse. Louise skriver om livet i Shanghai och allt annat mellan himmel och jord som faller henne in att tipsa oss om.