0
Skrivet den 15 februari, 2014 av Erika Staffas i Blogg
 
 

”Kina på gott och ont”

FolkuniversitetetTidigare har vi tipsat om Göteborgs Universitets föreläsningsserie The Bernhard Karlgren Seminar Series” – nu har vi blivit uppmärksammade på att även Folkuniversitet i Göteborg gör en satsning i vår som vi självklart måste tipsa om.

Den fösta föreläsningen i serien heter ”Kina på gott och ont” och hålls den 11:e mars kl 18:00-19:30 i folkuniversitets lokaler på Norra Allégatan 6. Föreläsningen kostar 30 kr.

Kursbeskrivningen lyder som följande:

”Vi svenskar tenderar att se Kina så som vi hoppas, tror eller fruktar att det är, snarare än att basera våra idéer på fakta. Ena stunden vill vi att kineserna ska bli som vi, andra stunden hävdar vi att de är helt annorlunda än oss. Hur ska vi egentligen ha det? Föreläsningen argumenterar för att vi måste lära oss att se Kina för vad det är. Det är bara med kunskap som vi kan förhålla oss till Kina på rätt sätt..

Frédéric Cho har nyligen givit ut den uppmärksammade boken Kina enligt Cho : det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi (Kalla kulor förlag). Han studerade vid Pekings universitet 1982–84 och har sedan 1986 arbetat med Kinafrågor, främst inom finanssektorn men även i medie- och läkemedelsbranscherna. Idag är han rådgivare på Handelsbanken Capital Markets och vice ordförande i Sweden-China Trade Council. Frédéric Cho medverkar också flitigt i radio och TV som expertkommentator i frågor kring Kina.”

Håll utkik på Motkina.se framöver för framtida seminarium!

Läs vidare:
Folkuniversitetes annons
Frédéric Chos Linkedin
Personporträtt med Cho (via Sidea.se)

Kina enligt Cho : det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi (Kalla kulor förlag)


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.