0
Skrivet den 11 oktober, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Kina reagerar på USAs budgetproblem

Li Keqiang Ännu har ingen lösning funnits med USAs budgetproblem. Nu lägger sig även Kina i processen för att säkra sina tillgångar i amerikanska statsobligationer.

Enligt Bloomberg är Kina den största utländska ägaren av amerikanska statsobligationer i och med att landets innehav nu värderas till nästan 1 300 miljarder dollar. Detta gör att Kina påverkas mycket av hur värdet på obligationerna fluktuerar.

Li Keqiang, premiärminister i Kina, uttalade vid ett möte med John Kerry i Brunei häromdagen att de ”fäster stor uppmärksamhet” vid processen om budgeten då de vill skydda landets tillgångar.

Källa:
SvD.se


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!