0
Skrivet den 21 maj, 2014 av Jessica Sollander i Nyheter
 
 

Kina tackar nej till brittisk ost

Kina har ett tillfälligt nej till brittisk ost efter att kinesiska representanter var på studiebesök i England och tittade på ostfabriker. Tydligen var kinesiska delegationen mycket besviken på förvaring och temperaturhållning. Så pass besvikna att de nu har bojkott på all brittisk ost fram till England kan bevisa att de håller standarden.

UKs landsbygdsminister George Eustice har uppmanat dem att lyfta bojkotten så snart som möjligt. Eustice menar att Engelsk ost är bland den bästa i världen och produceras med högsta standard. Som åtgärd för att göra kineserna lyckliga skickas inspektörer till alla ostfabriker som producerar ost till export till Kina. Det ska tilläggas att den fabrik som besöktes inte exporterar någon ost till Kina alls.

England exporterar ca 11 ton ost till Kina varje år.

 


Jessica Sollander

 
Sin ålder till trots är Jessica en RRR (Riktigt Rutinerad Räv) i den kinesiska världen. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess följt den stora tillväxten, framförallt i Shanghai, på nära håll. Under hela 2000-talet har hon spenderat olika kortare sejourer i landet.