1
Skrivet den 30 september, 2013 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Kinas äldreboenden ska finansieras av utländska investerare

motkinaAntalet kineser över 60 år väntas överstiga 200 miljoner i år, vilket är drygt 14 procent av befolkningen. Inte nog med det så förväntas andelen öka till 300 miljoner 2025, vilket kommer leda till katastrof om inget görs omedelbart med Kinas äldreboenden. Det har nämligen varit tradition i Kina att barn och barnbarn skall ta hand om sina mor-och farföräldrar, vilket dagens unga kineser är mer och mer ovilliga att göra. Detta kommer skapa en översvämning av äldre på de 44 000 äldreboenden som finns på fastlandet idag och som endast tar hand om drygt 4 miljoner människor.

För att lösa problemet vill Kinas premiärminister Li Keqiang låta utländska investerare bygga upp den kinesiska äldrevården. Detta ska göras genom en plan som skall sänka byråkratin och administrativa kostnader för både privata och utländska investerare att investera i Kinas nya äldreomsorg.

Kina står framför en otroligt stor utmaning. Hur kommer det utveckla sig?


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!