0
Skrivet den 1 oktober, 2014 av Klara Magnusson i Blogg
 
 

Kinas Nationaldag!

Kinas Nationaldag

 Idag hurrar vi för Kina! Varför? Jo för den 1 Oktober varje år firar Kina sin nationaldag med pompa och ståt. Många är lediga från 2 dagar upp till en vecka. Detta innebär att många affärer, restauranger och liknande är stängt. Hela Kina åker kors och tvärs över landet för att fira denna dag med släktingar och vänner. Tågen är överfulla, flygen är fullbokade och om man inte är ute i mycket god tid kommer du med all säkerhet få stanna hemma. Vill du läsa om varför Kina har just denna dag som nationaldag? Klicka då in på Magnus inlägg här!

När jag studerade i Beijing skulle jag och mina vänner ut och resa, precis som alla andra kineser just på nationaldagen. Vi försökte boka tågbiljetter till södra Kina. Vi hade fått information om att 10 dagar innan skulle biljetterna släppas på tågstationen. Möjligheten att boka på nätet fanns inte vilket gjorde oss mycket förvånade!

Nåväl, vi hade fått en tid som just våra biljetter skulle släppas och åkte dit i god tid innan. Köerna var fruktansvärt långa och när vi väl kom fram till disken sa kassörskan att biljetterna var slut. Vi ställdes oss i en annan kö för att verkligen säkerställa att det inte fanns några biljetter. Det gjorde det inte, trots att vi prövade flera köer, så vi fick åka hem igen.

Som tur var fick vi genom en agency biljetter någon dag senare och åkte med på en tur till södra Kina med sisådär 60 andra kineser. Mer om den resan får jag berätta en annan gång.

Ha en grym Kinesisk Nationaldag önskar vi på Motkina.se!


Klara Magnusson

 
Klaras första kontakt med Kina var redan på tidigt 00-tal då hon åkte till stora landet i öst för att turista och shoppa med sin mor. Det var då som Klaras fascination för Kina började och har bara blivit större och större ju mer hon har fått lära känna landet. Under 2010/2011 bestämde sig Klara för att studerade i Beijing som en del av sin masterexamen men har även turistat runt i landet ett flertal gånger sedan sitt första besök. Klara är vår träningsälskade Göteborska som har en förkärlek för Kinas mat och kulturhistoria. Hon kommer även avslöja kinesiska egenheter, underligheten och en och annan hemlighet.