0
Skrivet den 8 mars, 2014 av Magnus Dettmar i Nyheter
 
 

Kinas universitet rankas högre än Sveriges

university

Tsinghua University

Times Higher Education utger varje år en lista på världens bästa universitet. Denna rankning tar med faktorer som bland andra undervisning, forskning, kunskapsöverföring samt internationell inriktning mm.

Som nämnt i svenska medier har Sverige i dagsläget endast ett universitet som finns kvar på top 100 listan, Karolinska Institutet, som ligger på plats 36. Lund och Uppsala universitet har fallit ur listan men Kinesiska universitet rankas fortfarande högt på listan. Peking University rankas 45 på listan medan Tsinghua University rankas 50.

De bästa universiteten i världen ligger fortfarande i UK eller USA. Bästa universitetet i Asien är Tokyo University på plats 23.

För mer info:
http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013-14/world-ranking/range/201-225
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rankning-varldens-framsta-larosaten_3336040.svd


Magnus Dettmar

 
Jag är en spontan, resgalen och driven student med stor passion för landet i öst; Kina! Jag har bott ett par gånger i Peking (världens bästa stad!) och varit i många andra städer i detta fascinerande land. Kinesiskan har varit bättre, med intresset för landet har aldrig varit större! Jag kommer dela med mig om mina erfarenheter här på motkina.se och svarar gärna på frågor angående allt från visum-frågor till hur man skall hålla kina-pinnar för att inte vara oartig. Skriv till mig i kommentarsfältet, eller släng iväg ett mail till magnus.dettmar@gmail.com så svarar jag asap! Zai jian!