0
Skrivet den 18 november, 2013 av Erika Staffas i Nyheter
 
 

Kineserna skickar brev till sig själva – i framtiden

Glömde du att gratulera någon på fars dag förra söndagen? Eller kanske går och oroar dig för att du skall glömma av att gratulera någon på en annalkande födelsedag? Eller har du rent ut av alltid drömt om att skicka en hälsning från ditt nuvarande jag till ditt framtida jag? Nu behöver du inte oroa dig längre!

Kineserna har nämligen tagit fram en ny tjänst där du kan skriva ett brev eller en hälsning och lagra dem som en utställning, vid China National Post and Postage Stamp Museum till dess att de är redo att skickas ut i världen.

Kikar man runt lite på internet ser det ut som att denna tjänsten tagits emot med öppna armar. Några nätanvändare har uttryckt oro för vad som skulle hända om företaget skulle gå i konkurs eller om man skulle flytta, men de flesta företagen brukar försäkra avsändarna om att försändelsen inte kommer fram kommer avsändaren samt mottagaren bli rejält ersatta. Skulle du flytta har de nu lagt upp ett nytt system där de kan ändra både mottagaren och avsändarens adress på China Posts hemsida.

I en intervju med ett företag  i Nanjing, gjord av engelska People Daily, berättar affärsinnehavaren hur hon tar emot ca 20-30 kunder per dag i olika åldrar. Hennes äldsta klient är en nu 70-årig dam som skrev ett brev till sitt barnbarn, men inte vill att det skall skickas förrän barnbarnet har vuxit upp.

Jag tycker det här är fantastiskt fint. Sitter redan och filar på vem jag skulle vilja skicka brev till och på vad som är ännu svårare – vad jag skulle skriva. Har du några idéer? Vem skulle du vilja skicka eller ta emot ett brev ifrån i framtiden?


Erika Staffas

 
Erika är bosatt i Lund där hon i januari 2017 tar ut en dubbelkandidat i kinesiska och pol. kand. Erika har bott i Beijing, Kunming och Qingdao och började läsa kinesiska redan 2007.